Om SwingBorn

SwingBorn er et udadvendt glad orkester, der spiller kendt og lidt mindre kendt swingmusik og lidt latin-inspireret musik. Det er en blanding af meget dansevenlig musik og smukke standards og evergreens. Halvdelen af numrene er ren instrumental, halvdelen med Rie Dam som solist.

Det hele startede helt tilbage i 1987 som en udbrydergruppe fra Bornholmergarden.

I 1988 fik man Dennis Kehr som dirigent og døbte orkestret SwingBorn. Dennis efterfulgtes af henholdsvis Bent Peder Holbech og Michael Juul Hammarlund. I 1999 stod SwingBorn uden dirigent, men havde det åbenlyse held at får fat i den professionelle trompetist og dirigent Bent Haastrup. Bent er et kendt navn i jazz kredse.

Bent Haastrup fik et orkester, hvor halvdelen var saxofoner, men igennem 11 år lykkedes det ham at bygge et orkester op bestående af meget dygtige og engagerede musikere fra hele øen. I dag har SwingBorn en komplet besætning (på nær en enkelt trombone - er der mon en dygtig trombone på øen?).

SwingBorn har i Bent Haastrups tid haft flere spændende solister som Jesper Riis, Holger Laumann, et samarbejde med Lousiana Jazzband og Daimi, Jens Søndergaard, Lars Møller og Jacob Fischer 2 gange (anden gang sammen med bornholmske Una Skott).

SwingBorn har spillet på Nexø Jazzfestival de sidste 10 år. Vi har spillet til keramik-og glas bienaler, til offentlig arrangementer og uendelig mange private arrangementer.

SwingBorn har nu startet et nyt kapitel med Henrik Krogsgaard som dirigent, som gerne skulle føre SwingBorn til sit 25 års jubilæum med bravur om godt et år.

SwingBorn er i dag en forening som ledes af en bestyrelse.

Mere info:

 

Orkestermedlemmer

 

Tidligere orkestermedlemmer

 

Bestyrelsen

 

Foreningens Vedtægter